Menu

Därför bör du investera i bitcoins

När bitcoins först kom ut på marknaden var det många som rynkade på ögonbrynen. Hur skulle en virtuell valuta någonsin kunna bli värd att satsa på och investera i? Den som tvekade skulle dock komma att ångra sig stort när bitcoins slog igenom. De första bitcoinsen såldes för bara några enstaka kronor, men idag är en bitcoin värd över en halv miljon kronor.

I takt med att bitcoins blev större växte dock intresset och idag finns det investerare över hela världen. Att investera i virtuell valuta skiljer sig lite från att investera i aktier, guld eller andra finansiella värdepapper. En bitcoin kan nämligen aldrig bli något annat än just en bitcoin. Den kan inte omvandlas till någon form av valuta, men kan förvisso säljas vidare, vilket i sin tur gör att man som investerare tjänar väldigt bra på investeringsformen. Här nedan har vi samlat några anledningar till varför du bör investera i bitcoin och hur valutan kan hjälpa dig att bredda ditt bankkonto.

Främsta fördelarna med att investera i bitcoins

Att äga en bitcoin är ingen billig affär. Du kan behöva vända dig till Lånakuten.com för att hitta ett lån som passar dig och som kan hjälpa dig med finansieringen. Här hittar du lån för alla typer av behov och med en ränta som sätts individuellt. Med ett lån kommer det att bli betydligt enklare för dig att komma igång med din investering och sanningen är att det faktiskt är ett mycket vanligt tillvägagångssätt. Vill du inte låna pengar för att investera rekommenderar vi att du köper andelar istället.

  • Med bitcoins minskar du risken för att drabbas av bedrägerier. En bitcoin kan inte förfalskas som annan valuta och den går heller inte att dra tillbaka efter en transaktion som redan är utförd.
  • Värdet för bitcoins är stabilare än klassiska valutor. Orsaken till detta är att traditionella valutor dessvärre kan manipuleras, något som bitcoins inte kan. Detta sker vanligtvis från myndigheter och centralbanker, men bitcoins står utanför dessa och kan därför inte beröras. Det finns inga kontrollerande mellanhänder som kan gå in och vända och vrida, styra och ställa.
  • Med bitcoins får du en mycket säker och trygg betalningsmetod. Här använder man sig av privata och krypterade plånböcker som antingen ligger i moln eller på din hårddisk. På handelsplatserna som finns använder man sig av moderna och trygga säkerhetsprinciper där whitelisting och tvåfaktorsautentisering ligger i framkant. Risken för att en betalning ska hamna fel eller en identitet ska kapas är således minimal.
  • Väljer du att investera i bitcoins kommer du snabbt märka av hur stor marknad du har kommit in på. Internet är något som används av människor över hela världen och det innebär att alla har möjlighet att handla med den virtuella valutan om så önskas. Tillväxtpotentialen för bitcoins är således mycket stor.

Precis som med allt annat finns det även nackdelar med att investera i bitcoins. Det kan t.ex. handla om konkurrens från andra virtuella valutor som börjar komma ut på marknaden eller att du inte kommer att kunna dra tillbaka pengar om du har råkat göra ett felköp.