Menu

Att trada bitcoin

Att vara en daytrader innebär att du försörjer dig på egen hand genom att handla olika värdepapper. Du kan handla kryptovalutor som bitcoin, aktier, index, råvaror och valutor. Den stora fördelen med att vara daytrader är som att vara egenföretagare, du är din egen chef och kan välja varifrån du ska arbeta. Egentligen är det enda du behöver en stabil internetuppkoppling och en dator eller telefon. En del traders vill dock ha flera skärmar för att kunna ha flera olika fönster öppna samtidigt. För att skilja på privatliv och trading kan det vara en bra idé att hitta en kontorsplats på ett kontorshotell. Det finns flera olika kontorshotell där du kan hyra en kontorsplats. Om du vill sitta med andra traders kan du kolla om det finns någon som sitter på ett specifikt kontorshotell. Att arbeta med trading är ett ensamt yrke och då kan det vara trevligt att sitta på ett kontorshotell där det finns andra människor att småprata med emellanåt. Om du har en kontorsplats på ett kontorshotell kan du ha de skärmar som du behöver.

Bitcoin är en volatil kryptovaluta

Kryptovalutor som bitcoin är det många som handlar. Bitcoin är ett volatilt tillgångsslag, vilket ger många möjligheter till att tjäna pengar. Kursen kan snabbt gå upp men lika snabbt gå ner och det är på dessa rörelser som det går att tjäna pengar. När du ska handla bitcoin ska du vara medveten om att det är hög risk och att du kan förlora hela eller delar av ditt kapital när du handlar. Risken beror på vilka finansiella instrument som du handlar med, i vissa instrument kan du att förlora hela investeringen. Bitcoin kan du handla på flera olika sätt. Antingen kan du handla själva kryptovalutan på en kryptobörs men du kan även handla certifikat där du inte äger bitcoin direkt utan certifikatet har bitcoin som underliggande tillgång. Bitcoin är en av många kryptovalutor som finns i dagsläget.

Trading är ett hantverk

Det finns ingen speciell utbildning på högskolenivå som du kan gå för att bli daytrader. Men det finns program inom finans och så finns det massor med kurser som du kan gå för att lära dig trading. Att trada är en typ av hantverk och det tar ett tag att lära dig det. När du jobbar som daytrader betyder det att du endast handlar intradag och håller inga positioner över natten. Om du håller en position flera dagar handlar det om swingtrading.