Menu

Bitcoins uppgång och fall?

Bitcoin har minst sagt varit på uppgång under de senaste månaderna. Bara sedan årsskiftet har kryptovalutan stigit med närmare 170 procent, och den närmar sig stadigt ett värde på 2 800 dollar. Det finns dock ekonomiska analytiker som menar att just 2 800-dollarsstrecket kommer att vara toppen på vågen för bitcoin, och att den sedan kan rasa snabbt. Denna förutsägelse baseras på bitcoins tidigare utveckling på marknaden. Nicola Duka, som är analytikern bakom förutsägelsen, tror dock att valutan bara kommer att falla fram till januari 2018, varefter den kommer att klättra igen – hela vägen upp till 3 350 dollar, tror hon.

Om man sitter kvar i båten tillräckligt länge, och inte säljer sina bitcoins vid nedgången, kommer man med andra ord att tjäna pengar i längden. Något som man däremot kan sälja för att få pengar snabbt är fakturor, eftersom man då inte behöver vänta på att kunden betalar. Om man har ett företag som utfärdar fakturor, och behöver pengarna snabbt (kanske för att investera dem i bitcoins?) – sälj fakturor! Man kan till exempel kontakta Fakturino för att få hjälp med detta.

Det finns flera anledningar till att bitcoin har stigit så mycket som den har gjort den senaste tiden. Den blir till exempel allt mer accepterad som valuta – i april i år beslutade den japanska regeringen att acceptera bitcoin som betalmedel, och det japanska lågprisflygbolaget Peach har redan anammat detta, och erbjuder sina kunder möjlighet att köpa flygbiljetter med bitcoin. Även Sydkorea har visat ett ökat intresse för valutan.