Menu

Bitcoin banar väg för andra kryptovalutor

Bitcoins värde fortsätter att stiga, och nådde nyligen ett rekordvärde på över 3 000 dollar. Ekonomiska analytiker spekulerar ständigt i bitcoins uppgång och fall på valutamarknaden, och kring vilka anledningar som kan ligga bakom. Många av dessa analytiker håller med varandra om att en anledning till bitcoins ökade värde är att kryptovalutor generellt har blivit mer accepterade. Den trend som nu märks av är att medan bitcoin visserligen fortsätter öka, börjar alternativa kryptovalutor (vars värde än så länge långt understiger bitcoins) att öka ännu mer.

Det betyder dock inte att de alternativa kryptovalutorna kommer att konkurrera ut bitcoin. Bitcoin kan snarare anses ha banat väg för dessa kryptovalutor, i och med att valutan fungerar som en slags inkörsport till andra kryptovalutor: investerare köper först bitcoin för ”verkliga” valutor, och köper sedan alternativa kryptovalutor med bitcoin.

Om man vill passa på att investera i kryptovalutor, och smida medan järnet är varmt, men man inte har pengar för stunden att avvara, kan en lösning vara att ta ett snabblån hos snabbfinans.se. Så länge man vet med sig att man kan betala tillbaka lånet månaden därefter är risken liten på det sättet. Man måste dock vara medveten om att risken att investera i bitcoin är desto högre – kryptovalutan har tidigare blåsts upp till ett enormt värde, varefter kursen har fallit med 70 procent. Man ska därför aldrig investera pengar som man inte har råd att förlora.