Menu

Är bitcoin det digitala guldet?

Bitcoin rusar mot rekordnivåer och intresset för bitcoin har kanske aldrig varit större. Det är allt fler som vill hoppa på tåget och investera i bitcoin. Kanske vill du allokera om ditt kapital där bitcoin får bli en del av dina investeringar. Det finns idag många olika möjligheter att köpa och investera i bitcoin.

Det digitala guldet

Uttrycket att bitcoin är det nya digitala guldet används flitigt. Det har förmodligen sin grund i att bitcoin ses mer och mer som ett eget tillgångsslag och har precis som guldet ingen fordran på någon annan. Värdet på bitcoin är bundet till kodnyckeln som i jämförelse med guldets värde bestäms av mängden guld föremålet innehåller. Det ligger i tiden att ha en liten del av bitcoin som investering. En väg att gå är att sälja guld till förmån för bitcoin. Kanske finns smycken i hemmet som aldrig används nuförtiden. Att sälja guld har nog aldrig varit enklare än nu. Du behöver inte ens gå utanför hemmet för att sälja ditt fysiska guld. Det kommer hem ett gratis brev som returneras och pengarna landar hos dig inom 24 timmar. Det kan nog inte bli smidigare. Bitcoin, jämfört med guldet, har en del fördelar som att det är just är en digital tillgång som smidigt kan flyttas.

Att investera i bitcoin

Under året 2020 har uppgången efter dippen i mars varit otrolig. bitcoinkursen rusar mot sin högsta nivå och betalningstjänsten Paypal tillåter nu sina kunder att växla från vanliga valutor till de vanligaste kryptovalutorna. Att investera i bitcoin kan vara riskabelt. Det finns hög potential men det är även hög risk. Alla investeringar som görs innebär en risk och det gäller att vara påläst inom området innan en investering görs. Det finns många typer av finansiella instrument att använda för att investera i bitcoin om det är så att ett direktägande av bitcoin inte är ett bra alternativ för dig.