Menu

Låna pengar för att börja mina bitcoins

Kryptovalutan bitcoin har verkligen lönat sig för de som investerade stort när den fortfarande var relativt ny. Under sin knappt 10-åriga historia har bitcoin hunnit med flera rekordtoppar och nästan lika stora dalar, och nu är bitcoin åter igen på uppgång. Redan i april i år talade man om att bitcoin kommit upp i rekordnivå, då en bitcoin var värd 1 331 dollar, och bara en knapp månad senare kunde man konstatera att bitcoin fortsatte att rusa i höjden, då den i maj samma år var värd hela 2 249 dollar.

Detta har självklart gjort att allt fler investerare intresserar sig för den digitala valutan, och bitcoin blir allt mer accepterat som betalmedel. Bland annat har Japan godkänt bitcoin som betalmedel, och den brittiska banken Barclays har börjat öppna upp för att introducera bitcoin. De har bland annat påbörjat ett samarbete med startup-företaget Circle, som arbetar med betalningslösningar för bitcoin.

Om du funderar på att investera i bitcoin har du med andra ord två val. Det ena är att vänta och hoppas på att bitcoin kommer att följa sitt historiska mönster och falla stort innan den hämtar upp sig igen. Då har du chansen att köpa bitcoin till bra pris, och sedan tjäna stora pengar när valutan sannolikt återhämtar sig från dalen igen.

Det andra valet är att investera så fort som möjligt. Detta val ska du göra om du tror att det är sannolikt att bitcoin kommer att fortsätta stiga, och att det ökade intresset i kryptovalutan kommer att driva upp dess värde. Båda alternativen har faktorer som talar för dem. Ett som är säkert är dock att du kommer att behöva ett stort kapital om du vill investera i bitcoin för dess nuvarande värde.

Det finns dock ett tredje alternativ för att komma över bitcoins, och det är att generera dem. På engelska kallas detta ofta för ”mining”, det vill säga ”gruvbrytning”, vilket har gjort att man på svenska talar om att ”mina”. Även att mina kräver både tid och ekonomiska resurser, eftersom man måste ha både hårdvara och mjukvara som klarar av att mina bitcoins, men att investera i den utrustningen är sannolikt en av de bästa investeringarna man kan göra. Behöver du pengar för att ha råd ska du därför inte tveka att låna pengar för att kunna börja mina bitcoins. Det kan du göra hos exempelvis Freedom Finance.